Webáruház
Menü

Itt lesz a mobil fejlec

VK Selenium 100 mcg (90) Caps.

1.700 Ft

A szelén létfontosságú nyomelem, antioxidáns. Bizonyos mennyiséghez hozzájut a szervezet az elfogyasztott táplálékból. Megakadályozza vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását, és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben.

Raktáron - Rendelhető

Az E-vitamin és a szelén szinergikus hatású. Ez azt jelenti, hogy együttesen erősebb a hatásuk, mint külön-külön kifejtett hatásaik összege.

  

  • A szelén elősegíti az immunrendszer egészséges működéséhez
  • Szükséges a pajzsmirigy hormonok normál termeléséhez

 

A szervezetben ez az ásványi anyag csekély mennyiségben, csak nyomokban fordul elő, ezért szükséges folyamatosan pótolni. Újabb adatok szerint a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen aktív formájú pajzsmirigyhormon kialakulásához is szükséges. Jóformán a test minden sejtje tartalmazza, de legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.

 

A férfiaknak nagyobb szükségük van a szelénre. A szervezetükben lévő szelénnek csaknem a fele a herékben és az ondóhólyagokban koncentrálódik. Az ondóval a szelén is ürül a szervezetből.

 

OÉTI bejegyzési szám: 9003/2011

 

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula

 

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!